Igre za deževne dni

Standardno

Zunaj je mraz, piha veter, dežuje…. Mi pa v stanovanju žalostno gledamo skozi okno in razmišljamo, kako bi preživeli ta čas čimbolj konstruktivno. Lego kocke smo že sestavili, punčke so sfrizirane, špageti iz plastelina že narejeni, tudi svojo kvoto risank smo že dosegli…. Zato se starši odpravimo   malo podeskat na razne forume in strani ter skupaj zberemo nekaj idej za igre, ki se jih lahko igramo skupaj z otroci. Igre so zelo uporabne tudi za praznovanje rojstnih dni.

1. BOJ ZA STOL: Postavimo toliko stolov kolikor je sodelujočih v igri, vsi sedijo na stolih, nekdo pa je zadolžen za glasbo.  Ko vključite glasbo,  morajo nanjo plesati. Ko se glasba ustavi, morajo sesti na stol. Mi smo medtem en stol odstranili, zato ostane eden brez stola. To se nadaljujje dokler ne ostane samo še eden  in ta je zmagovalec.
2. VROČE-HLADNO: Izštevanka določi, kdo bo uganjeval, kje je skriti predmet. Uganjevalec oddide iz prostora,   v prostoru pa dobro skrijemo neki predmet. Posedemo se po prostoru in pokličemo v prostor uganjevalca. On se premika po prostoru, mi pa ga orientiramo z vroče- je zelo blizu predmeta, hladno- je zelo oddaljen od predmeta. In to se ponavlja dokler predmeta ne odkrije.
3. BALON: Imamo dva stola, ki naj bosta oddaljena cca 2-3 metre. Vzamemo napihnjen balon, na njega nalepimo slamico in skozi slamico potegnemo vrvico. En del vrvice zavežemo na levi stol, drugi del vrvice pa na desni stol. Balon postavimo na začetek in igra se prične. Balon je potrebno s pihanjem spraviti na drugo stran. Zmaga tisti, ki to opravi najhitreje.Lahko štopamo, lahko pa pripravimo še dva stola in tekmovalca tekmujeta istočasno.
4. SKAKANJE V ŽAKLJU: Lahko uporabimo kar štiri stare prevleke za blazino (povšter) otroci se postavijo na eno stran sobe, označimo cilj in tisti, ki prvi pride čez je zmagovalec.
5. FIŽOL NA GLAVO: Imamo dve vrečki s fižolom. V prostoru pripravimo stezo po kateri naj bi tekmovalca z fižolovo vrečko na glavi hodila. Lahko gresta pod mizo, okoli stola, levo-desno…, zmaga tisti, ki pride prej na cilj ne da mu je vrečka padla z glave.
6. KATERI PREDMET JE TO: (tu spet lahko uporabimo p prevleko od vzglavja), damo 10 različnih stvari ( kocke, zobna krtačka, avto, žoga, kaj plišastega…) in prvi igralec da v vrečko roko in na otip mora ugotoviti kateri predmeti so v vrečki. Vsak predmet ki ga ugane, da iz vrečke ven. Zmaga tisti, ki ima več predmetov. V vrečko dajemo predmete glede na starost otroka, lahko so zelo zahtevni, lahko pa čisto prepoznavni.
7. KIPAR: Določimo nekoga, ki bo kipar. Ostali  skačejo po prostoru. Kipar reče stop in vsi morajo ostati v takšnem položaju, kot so bili ob besedi stop. Zadnji, ki se premakne je kipar.
8. ZAKLAD: V stanovanju ali hiši smo skrili zaklad. To je lahko mala škatla, notri pa za vsakega soedlujočega en bonbon. Narisali smo tudi zemljevid. Otrokom damo v roke zemljevid in če ga bodo znali prebrati, bodo našli zaklad. Zemljevid lahko napišemo malo bolj hudomušno, da je igra bolj zanimiva.
Lahko pa je zemljevid malo bolj zahteven in ga napišemo po korakih in za orientacijo je sever, jug, vzhod in zahod. Prilagodimo starosti otrok.
9. GNILO JAJCE: Posedemo se v krog, eden okoli  nosi zmečkan papirček, to je jajce. Nekomu se ga spusti za rito in če ta ne ugotovi predno mine en krog, je gnilo jajce, če pa ugotovi, mora tečti za njim. On pa se lahko posede tam, kjer je prej sedel ta ki je imel gnilo jajce. Če ga ne ulovi, potem jajce nosi on.
10. KVIZ: Sami si pripravimo kviz, kot ga gledamo na televiziji. Vprašanja naj bodo primerna starosti otrok.
Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s